Blog


A legális teljesítményfokozó: BEMER terápia sportolóknak

Akár profiként, akár amatőrként hódolsz kedvenc sportodnak, egy-egy megmérettetést hosszú és folyamatos felkészülés előz meg. Ahhoz, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét nem csupán fizikai erőnlétre van szükség, hanem oda kell figyelni a test belső folyamataira is.

Prevenció

A felkészülési időszak kiemelkedő jelentősséggel bír a sportolók életében. A testet mind fizikailag, mind mentálisan hatalmas megterhelés éri, ezért fontos a szervezet alapvető folyamatainak helyreállítása, optimalizálása. A BEMER terápia a mikrokeringés stimulálásával számos pozitív hatást idéz elő.

  • Az izmok megfelelő vérellátásának köszönhetően csökken a sportsérülések kockázata és javul a testi erőnlét

  • Erősíti az immunrendszert, így növeli a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben

  • Hozzájárul a sejtanyagcsere javításához, ezáltal a sporteljesítmény növeléséhez is

  • Fejleszti a reakciókészséget

  • Növeli a szervezet oxigénellátottságát, hogy ne csak testben, de fejben is a maximumot nyújthasd

  • Használatával megelőzhetőek a stresszel járó negatív következmények

Regenerációs szakasz

Sérülés esetén az izomszöveteknek megfelelő mennyiségű oxigénre van szükség a gyógyuláshoz. Ebben segít a BEMER terápia. Használatával az olyan sérülések esetén, mint a zúzódás vagy húzódás, de komolyabb törés vagy műtét után is, a gyógyulási folyamat jelentős mértékben lerövidülhet. Az agyagcsere optimalizálásával a regenerálódási folyamat is gyorsul és a felépülés alatt is hozzájárul az izomzat karbantartásához. Csökkenti az izomfájdalmat, fokozza a vitaminok és ásványianyagok felszívódását.

Edzés előtt vagy edzés után?

A legjobb, ha mindkét esetben! Értágító hatásának köszönhetően használata ajánlott edzés előtt, hiszen segíti a vér áramlását az izomrostokba, ezáltal fokozza a bemelegítés hatékonyságát, míg edzés utáni használata a test ellazítása, az izmokban felhalmozott salakanyagok kiürítése, a fáradtság enyhítése és az izomláz elkerülése érdekében ajánlott.

A sorozatterhelés időszakában a BEMER éjszakai alvó programja hatékonyan segít, hogy a fáradt szervezet tökéletesen kipihenje magát és gyorsan regenerálódjon.Így a következő napi erős megterhelés idejében is maximális teljesítményt tud nyújtani a sportoló. Ennek az az előfeltétele, hogy a sorozatterhelést megelőző hat hét alatt legalább heti 2 alkalommal minimum 8 perces BEMER kezelést kapjon a sportoló.

A rendszeres kezelések hatására a szervezet teljes egésze optimalizálódik, így hozzájárul ahhoz, hogy az edzéseken és a versenyeken is kihozd magadból a maximumot. Sportolóként is fordulj hozzánk bizalommal!