Blog


Több BEMER, kevesebb stressz

A stressz a modern kori élet velejárója. Velünk van a munkában, az iskolában, de még az otthonainkban is. A folyamatos feszültség és idegeskedés pedig nem csupán pszichés, de fizikai tüneteket is produkálhat, akár komolyabb betegségek előidézésével. Itt az ideje, hogy felvegyük ellene a harcot!

Milyen problémákat okozhat a stressz?

Mármint a nyilvánvaló és önmagában is szörnyen kellemetlen rossz közérzet mellett. A stressz alapvetően egy rövid ideig tartó állapot, melynek ha a forrása megszűnik, újra kiegyensúlyozottak lehetünk. Probléma akkor van, ha az egyik stresszhelyzetet követi a másik, nem sikerül belőle kilábalnunk, és állandóvá válik. Ilyenkor fáradtabbak vagyunk, csökken az étvágyunk, alvásszavarral küzdünk és romlik az immunrendszerünk védekezőképessége. Ezen kívül konkrét fizikai fájdalmakkal is számolhatunk, mint a fej- és gyomorfájás, fülzúgás, légúti-, szív- és érrendszeri megbetegedések. Nem is beszélve arról, hogy a társas kapcsolatainkra is hatással van.

Hogy segít a BEMER?

A legtöbb fizikai tünet oxigénhiányra vezethető vissza. Stresszhelyzetben a hajszálerek összeszűkülnek, ami keringési zavart okoz. Ha ez a zavar a folyamatos stressz miatt hosszabb ideig fenn áll, az az egész szervezetre negatív hatást fejt ki. A BEMER terápia elsődleges feladata a mikrokeringés helyreállítása, ezáltal az anyagcsere beindítása annak érdekében, hogy minden sejtünk elegendő tápanyagban és oxigénben részesüljön.

Mit tehetsz még?

 

A BEMER terápia kiegészítéseként nagy segítségedre lehet a stressz kezelésében a rendszeres testmozgás. A sport nem csak a testednek, de az elmédnek és a lelkednek is jót tesz. Mozgás közben levezeted a feszültséget, és a felszabaduló endorfinnak köszönhetően még a legstresszesebb nap után is jobb kedved lesz.

Ha úgy érzed, a mozgás nem a te világod, próbáld ki a meditációt. Számos formája létezik a meditálásnak, így érdemes több félét is kipróbálni. A lényeg, hogy megtaláld azt az állapotot, amikor minden mást kizársz, és csak magadra figyelsz. Naponta pár perc is elég ahhoz, hogy kifejtse pozitív hatását.

Végül, amennyiben a rengeteg tennivaló miatt érzed magad stresszesnek, vesd bele magad a rendszerezésbe. Készíts listákat az elintéznivalókról és pipáld ki, ami kész van. Hidd el, remek érzéssel fog eltölteni, ha leírva is látod, hogy milyen eredményes napot zártál.

Ha úgy érzed, a Te életedben is eluralkodott a stressz, látogass el hozzánk a Jó Keringés központba!